Страх от ново наводнение тресе Равнец

Страх от ново наводнение тресе Равнец  - E-Burgas.com
Последното голямо наводнение в селото беше през октомври месец миналата година

Пострадалото от наводненията в Бургаско миналата есен село Равнец е в страх от ново бедствие. Заради снеготопенето по улиците отново потекоха реки, които няма къде да се оттичат.   Дворът на семейство Костадинови отново е под вода, съобщава bTV.

"Всичко е кал, тиня, боклуци – аз не мога да изляза извън къщи. Вечер спя и пипам водата да не е влязла", сподели Куна Костадинова пред камерата на телевизията. 

Георги Костадинов допълни, че се страхуват при всеки дъжд и сняг. Повече от 4 месеца след наводнението, много семейства в Равнец живеят изпомпвайки ежедневно наводнените дворове, за да не влезе водата отново в къщите им. 

"Ставаме като в бент от самото шосе и си купихме бензинова помпа, само и само да можем да помпим", споделя как се справя с проблема Милка Попова.

За два месеца в селото е паднал дъжд, колкото за година и половина, а влагата в къщите расте. От кметството обясниха, че отпуснатите от държавата 600 000 лева са изразходени за авариен ремонт.

"Тази тръба като батерия е сложена аварийно, тя помогна сега. Но във втория етап ще бъде диаметърът по-голям, за да може да улавя големите води и направо да ги вкара към реката", обясни кметът на селото Христо Колев. За изграждане на отводнителни съоръжения се чака помощ от Европа.

Коментари

Още от последните новини