Стотици разгадаха „Тайните на шоколада“ в Бургас 

Стотици разгадаха „Тайните на шоколада“ в Бургас  - E-Burgas.com

Стотици бургазлии станаха част от разгадаването на „Тайните на шоколада“ в най-сладкото събитие, провеждано някога в Бургас. То бе организирано от Медийна група „Бургас Нова“ и се проведе през уикенда в мол „Галерия“.

Двудневната програма включваше дегустации, забавления, демонстрации и образователни семинари за малки и големи. В нея взеха участие сладкари и производители от цялата страна, които показаха много видове шоколад, ъчно направени бонбони, кремове, торти и сладки. 

Най-интересно за децата беше приготвянето на сладки, в което те се включиха заедно със своите връстници от Академията за принцеси и принцове. Малчуганите се превърнаха в професионални сладкари и показаха завидни умения в приготвянето и декорацията на сладкишите, които после похапнаха, заедно с посетителите на мола.

Това обаче далеч не беше единствената почерпка за бургазлии. За тях на място бе приготвена и гигантска торта от майстор-сладкарят Стела Чаговец от Приморско, която наскоро взе участие в конкурса Мисис Бургас 2016. В нейните асистентки се превърнаха Мая Великова  и Валя Жекова, които са съответно Мисис Бургас и Mrs Burgas Univerce. Тортата бе направена от пет сиропирани блата между, които бе поставен крем, банани и разбира се – шоколад. Гигантският сладкиш се превърна в истински хит сред гостите на събитието и свърши само за няколко минути.

Освен дегустация събитието включваше и образователни семинари, за това как всеки може да си приготви натурален шоколад вкъщи, който освен вкусен, да бъде и полезен. Лекциите, включваха нагледнаха демонстрация, направена от Красимир Бенямин, който бе представител на био шоколади РОКАО. 

Фестивалът „Тайните на шоколада“ бе закрит с песните на талантливата певица Мария, а през цялото време за доброто настроение на гостите в мола се грижеше DJ Lite. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини