Стотици дойдоха да гледат паркурите на Тодоровден (Снимки)

Стотици дойдоха да гледат паркурите на Тодоровден (Снимки) - E-Burgas.com

Стотици бургазлии дойдоха днес на конната база в парк „Езеро”, за да наблюдават традиционните паркури по случай днешния празник Тодоровден. Любезните домакини от Клуб по конен спорт „Кан Крум” и неговият председател се погрижиха за пореден път бургазлии да видят едни от най-добрите коне в България.

Най-изявените местни състезатели отново демонстрираха уменията си в трите паркура, които белязаха днешния празник. Първи на манежа се състезаваха най-малките в дисциплината Х-паркур, последвани от ездачите в по-майсторските дисциплини, които прескачаха препятствия от 90 см и 1,10 м.

Домакините разкриха, че това са и първите състезания на местните таланти за 2018 година. Сред посетителите бе и популярният актьор Юри Ангелов, известен с любовта си към конете. Той поздрави бургазлии с емоционално слово.

Посетителите имат възможност не само да се докоснат до конете, но и да ги пояздят безплатно. Децата ще се насладят на симпатичните понита в конната база, а по-смелите ще се качат на седлото на изявените коне на клуба. Организаторите са осигурили и награди.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини