Стотици бягаха за "Бургас Рън", 89-годишната Станка обра овациите (снимки)

Стотици бягаха за
снимки: Мария Съботинова

Второто издание на бегаческия фестивал Бургас Рън премина с богата палитра от активности, безброй усмивки и запомнящи се емоции

Като част от Европейската седмица на мобилността и в Деня без автомобили, Бургас Рън се състоя на 22-ри септември на Пантеона в морския град. Фестивалът предложи на малки и големи програма, включваща две бягания, активна зона с демонстрации, форум „Открито“, разнообразни изложители и завърши с концерт.

В първото бягане с дистанция 1,2 км участие взеха 80 деца, родители с бебешки колички и едно куче. Както и миналата година, тематичното бягане предизвика широки усмивки и бурни емоции, изписани на лицата на участниците. 

Следобедното 5-километрово бягане, което беше своеобразна туристическа обиколка, преминаваща през някои от най-емблематичните места в Бургас, привлече 200 участници на различна възраст. С бурни овации беше посрещната Станка Георгиева, която след по-малко от два месеца навършва 90 години. Тя се превърна в абсолютен пример, вдъхновение и символ на силния спортен дух. Сред участниците бяха и хора със затруднена подвижност, които показаха, че желанието за движение е по-силно от всякакви ментални и физически ограничения.

Бургас Рън – празникът на движението, който обединява хора на всякаква възраст, във всякаква форма около идеята за ползите от активния начин на живот, алтернативните методи за придвижване и щастието, което спортът носи. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини