Стихове на три езика звучаха на остров Света Анастасия

Стихове на три езика звучаха на остров Света Анастасия - E-Burgas.com

Стихове на български, руски и македонски звучаха на метри от морето, на остров Света Анастасия. За втора поредна година едно от най-живописните места не само у нас, но  и по света, се превърна в остров на Поезията в рамките на майските срещи на славянските творци "Свято слово".  Арт-проявата под наслов "Часът на поета" бе организирана със съдействието на Бургаската писателска общност и с любезното домакинство на прекрасния екип, грижещ се за Острова.

Константин Хаджиилиев, Стоян Златанов, Наталия Недялкова, Мина Кръстева, Манол Манолов, Мариана Вангелова, Иванка Станкова, Елена Дремова, Михаела Нанева, Иван Кехлибарев, Наталия Ерменкова(Русия), Калина Тельянова, Иван Соколов, Росен Друмев, Владимир Мартиновски (Македония), Стефан Радев и Иван Ненков и Роза Боянова прочетоха свои творби. Призови места в конкурса за най-атрактивното изпълнение на авторско стихотворение убедително спечелиха Иван Соколов, Наталия Ерменкова и Владимир Мартиновски, който виртуозно съчета рецитацията си с изпълнение на африканска каримба. С награди бяха поощрени и младите дарования Константин Хаджиилиев, Стоян Златанов, Елена Дремова и Михаела Нанева.

Иван Ненков и Владимир Мартиновски доказаха на практика, че поезията и музиката, вървят ръка за ръка, като обраха овациите с виртуозните си музикални изпълнения.

А всички участници в поетичната проява за пореден път доказаха, че за Изкуството няма езикови бариери и географски граници.

Коментари

Още от последните новини