„Стара хартия за нова книга“ ще се проведе за втори път в Бургас

От Бургас ще стартира тазгодишното издание на националната инициатива "Стара хартия за нова книга". За втора поредна година на 8 септември в Морската градина пред Пантеона, между 10.00 и 14.00 часа всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от партньорите на празника.

Организаторите от "ЕКОПАК България" АД и Книжен център "Гринуич" напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане. "Стара хартия за нова книга" се провежда с подкрепата на Община Бургас и Регионалната библиотека "П. К. Яворов". 

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който донесе 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи само една книга. Децата, донесли допълнителни 5 кг. хартия, ще получат втора книжка на екотематика - новото специално издание на "ЕКОПАК България" АД "Грийн тийн". Така в рамките на празничния ден децата могат да получат най-много две книги.

Очакват Ви добро настроение и много награди с музика, танци, конкурси и игри. Както всяка година, кампанията има литературен талисман. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в "дрешника" на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата "Хрониките на Нарния" са осигурени за празника от издателство "Труд", основен партньор на инициативата.

През 2017 г. кампанията се проведе за първи път в Община Бургас. Тогава общо 1100 деца от Бургас предадоха 6 тона стара хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 78 дървета. В замяна малките екоактивисти получиха повече от 1500 нови книги.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Партньори на кампанията "Стара хартия за нова книга" са издателствата "Ентусиаст" и "Труд". Каузата е подкрепена от издателствата "ЕГМОНТ", "Книгомания", "Хермес", "Бард", Фют", "Сиела", "Софтпрес", "ПАН", "Златното пате", "Албо груп".

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

Сподели новината:

Коментари