Средиземноморски ресторант Салини изкушава с италианско меню през февруари

Средиземноморски ресторант Салини изкушава с италианско меню през февруари - E-Burgas.com

Февруари месец по неписано правило преминава под знака на любовта и виното. Ако добавим в този прекрасен сбор италианската кухня, шансът да получим купища радост и мултиплицирани ендорфини е 100%. Затова, през този специален втори месец от годината, Средиземноморски ресторант Салини предлага именно италианско меню. То включва отбрани ястия от страната-родина на просекото, тирамису, пицата и пастата и допълва стандартните две вкусни карти на ресторанта, които целогодишно представят средиземноморски предложения и суши и японски салати.

Ако искате февруари за вас да е = на любов + вино + италианска кухня, заповядайте в Салини. Ще откриете богата листа вина, безплатен паркинг, елегантна обстановка, отличен ненатрапчив сервиз, винаги пресни продукти и вкусни ястия. Небцето ви ще бъде обгрижено с обич, каквато само истинските кулинари влагат във вкусните си творения. При нас, кухнята крие шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Краси Петров. Гастрономическото им изкуство е омагьосало не един и двама, така че имайте едно наум - кого ще поканите на обяд или вечеря. Има опасност елегантната обстановка и изключителни вкусове да покорят нечие сърце – или поне със сигурност небце.

Ето го и менюто с Италиански адрес, което ви очаква в Салини само през февруари:

Салата „Миланезе“

(белени домати, зелен лук, бейби моцарела, сушени домати, сос песто)

Фетучини с рагу от скариди и маслено-чеснов сос, чери домати и зелен лук

Фрути де Италия

(свинско бон филе, запечатано на бавен огън и хрупкави аспержи с гъбен сос)

Тирамису по класическа рецепта от Флоренция

Ако искате февруари да е още по-вкусен и изпълнен с емоции, то не пропускайте и другите събития, на които Гранд Хотел и СПА Приморец е организатор и домакин в рамките на месеца.

На 8 и 9 февруари Бургас ще почете прекрасната Невена Коканова с фотоизложба, филмови прожекции и литературно събитие с Георги Тошев.

На 12 февруари като прелюдия към Свети Валентин актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“.

На 14 февруари Бургас ще празнува любовта и виното с великолепната Велека Цанкова и бенд, в компанията на 4-степенно меню с адрес Италия.

На 21 и 22 февруари Мария Касимова-Моасе ще има лекции-обучения по етикети, протокол и презентационни умения.

На 28 февруари финал на месеца, посветен на италианската кухня в Салини ще сложи самият Лео Бианки с тематична Let’s Get PRIM вкусна италианска вечер.

Насладете се!

Средиземноморски ресторант Салини ще откриете на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2 в Гранд Хотел и СПА Приморец.

За резервации: 0877 81 00 18 | [email protected]

Галерия
Коментари

Още от последните новини