Срам! Служители на БДЖ източвали системно цистерни от влаковете (Снимки)

Срам! Служители на БДЖ източвали системно цистерни от влаковете (Снимки) - E-Burgas.com

Близо тон дизелово гориво, разпределено в пластмасови туби с различна вместимост, бе установено от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили. Горивото е превозвано с три леки автомобила, управлявани от служители на БДЖ, които системно го отнемали от цистерни, превозвани с различни влакови композиции. Задържани за срок от 24 часа са двама айтозлии и мъж от село Кликач.

При извършените процесуално-следствени действия и претърсване в жилищата на задържаните, са намерени и иззети множество туби с различна вместимост, съдържащи още близо тон и половина дизелово гориво. Констатирано е, че същото е продавано на занижени цени на черния пазар.

Служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас са изчистили в детайли и схемата за извършваните системни кражби – тримата мъже, в качеството си на длъжностни лица по време на работните си смени имали достъп до композираните на гара „Дружба” и гара „Нова” влакови композиции, превозващи дизелово гориво. По този начин, чрез източване директно от цистерните мъжете системно извършвали кражби, превозвайки откраднатите количества с леките си автомобили, след края на работната смяна. Задържани са непосредствено след извършване на поредната кражба в района на пътя „ЛУКОЙЛ”  - пътен възел „Джъмбо”.

Откритите количества дизелово гориво са иззети по надлежен ред. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас и ОДМВР – Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини