Спира ли ограда достъпа до плаж „Делфин”?

 Спира ли ограда достъпа до плаж „Делфин”? - E-Burgas.com

Сигналът за появата на съоръжението възмути природозашитниците

Снимки, качени в социалните мрежи, показват дървени ограждения на плаж „Делфин”. Сигнали за строителни дейности и ограничен достъп до плажната ивица доведоха до нови проверки и спорове, показа репортаж на "Нова тв".

И миналата година на „Делфин” се стигна до напрежение между концесионера и плажуващите там от години, които настояват плажът да върне стария си див облик.

„Поставената сега ограда е декоративна и не ограничава достъпа до плажа. Миналата година беше установена и премахната стълба, която не трябваше да се намира на мястото”. Обясни пред камерата на „Здравей, България” инж. Тонка Атанасова от РИОСВ – Бургас.

От Министерството на туризма пък увериха, че оградата ще бъде премахната, защото наемателят на плажа нямал право да поставя подобни съоръжения.

„За незаконно строителство обаче и дума не може да става”, заяви Радиана Симеонова-Йонова от отдел „Управление на морските плажове” в Министерство на туризма.

Кметът на Царево Георги Лапчев пък обвини подаващите „фалшиви сигнали” хора в провеждане на „активно мероприятие в общината.

„Това са една малка група плажуващи, които са си заплюли плажа като свой и не искат никой да им нарушава спокойствието”, коментира Лапчев.

Коментари

Още от последните новини