Спипаха в Германия крадец, нападнал жена на улицата в Бургас

Спипаха в Германия крадец, нападнал жена на улицата в Бургас - E-Burgas.com

През 2014 година Сали счупил ръката на жена, за да открадне дамската и чанта

Мъж, извършил престъплени пред четири години в Бургас, е бил задържан на територията на Германия.  Сали С е задържан под стража по искане на Окръжна прокуратура - Бургас. Той е обвинен в извършване на грабеж и доведен в България по издадена Европейска заповед за арест. 

На 9 октомври 2014 година Сали нападнал жена до спирката на Военна болница в Бургас. Той отнел дамската й чанта с 25 лв, в нея, мобилен телефон, както и лична и дебитна карта. За целта той употребил сила – блъснал я в гръб и я натиснал с крак в областта на дясната ръка и рамо, като й причинил  средна телесна повреда – счупване на дясната раменна кост.

Сали С. е бил привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е укрил след извършване на престъпното деяния. През 2015г. е бил обявен за общодържавно издирване, а през същата година за него е издадена и Европейска заповед за арест (ЕЗА). Сали С. е задържан на територията на Република Германия и е предаден на българските власти.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Сали С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Коментари