Спипаха двама обирджии, задигали вещи от обекти по морето

Спипаха двама обирджии, задигали вещи от обекти по морето - E-Burgas.com

Криминалисти удариха двойка обирджии, задигали вещи от складове и туристически обекти по морето. 36 годишния Х.Л. от с. Драчево и 27 годишната Ю.И. от Бургас били сгащени на бензиностанция Петрол по пътя Бургас-Варна. В опела, с който се предвижвали криминалистите намират множество вещи - две професионални пробиващи машини, два професионални ъглошлайфа, компресор за гуми, чифт водолазни обувки, декоративна дървена маса, два маркови ръчни часовника, три маркови парфюма, професионално наргиле и др., част от които откраднати от склад за строителни инструменти, разположен в близост до несебърския хотел „Кантилена”. Съвместно със служители на Районно управление – Несебър е констатирано, че кражбата от складовото помещение е извършена на 29/30.08.т.г., чрез отключване с подбран ключ.

В резултат на извършените последващи полицейски действия съвместно със служители от Районно управление – Поморие, в частен дом в с. Гълъбец, обитаван от 36 годишния Х.Л., са открити и иззети други вещи - предмет на кражби / 42 инчов плазмен телевизор, преносим компютър, фотоапарат, четири мобилни телефона и др./.

Мъжът е криминално проявен и осъждан, като е обявен за издирване с мярка “Принудително довеждане” във връзка с досъдебно производство, образувано в Районно управление - Несебър и с мярка “Установяване на адрес” във връзка с досъдебно производство, образувано в Пето Районно управление, уточняват от пресцентъра на полицията в Бургас.

Той е задържан за срок от 24 часа, като работата по цялостно документиране на престъпната му дейност по извършване на кражби от домове или помещения по Южното Черноморие продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

Коментари

Още от последните новини