Спешно! Млада двойка от Равда се бори за живота на бебето си, имат нужда от помощ

Александър-Робърт се нуждае от 500 000 лв. до 15 август за спешна чернодробна трансплантация в чужбина​

Млади родители от Равда събират средства за спешно лечение на бебет си Александър – РобъртТе имат нужда от 500 хил. лв. за спешна чернодробна трансплантация в чужбина и отправят зов за помощ към всички, които могат да им помогнат с някакви финансови средства. 

Александър – Робърт е роден на 8 март тази година и както всички бебета и той разви жълтеница, още през първите дни.

Никой не мислеше, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще. На 12-ти май започна нашето ходене по мъките. Александър – Робърт беше видимо неспокоен през нощта, сутринта се събуди изключително пожълтял, което за нас беше признак, че нещо не е наред с нашето дете. Тръгнахме веднага към Бургас. Педиатърът на детето ни каза да отидем в Окръжна Болница, защото там има спешен кабинет. До пристигането ни в Бургас (30 км.) ,той вече беше в почти безжизнено състояние и тогава започна всичко.

След множество изследвания и скенер, се установи, че детето има десностранен субдурален хематом с дислокация (кръвоизлив в мозъка). Проведена е по спешност десностранна краниотомия с евакуация на хематома (спешна животоспасяваща операция). При проследяване (КТ на глава от 13 май) се установява хиподенсна исхемична зона вдясно париетоокципитално с дължина около 45мм. Той преживя операцията, въпреки скептицизма на лекарите и започна следоперативния период: командно дишане, лежене в реанимация, вливане на медикаменти, и най-тежкото ЧАКАНЕТО, дали детето ще се пребори и с това.

Е нашето геройче се пребори и се закрепи, до степен позволяваща трансфера му на 21 май в Клиника по педиатрия на УМБАЛ “Свети Георги” в гр. Пловдив , с прогресиращ иктер, ахолични изхождания и данни за хепатоспленомегалия. Детето прекара още 6 дена в реанимация. След провеждането на много изследвания беше поставена окончателната диагноза , вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища),което означава СПЕШНА ЧЕРНОДРОБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ в чужбина. По наше желание на 11 юни ни насочиха към Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ “Проф. Иван Митев” в София за допълнителни изследвания и лечение.

Към момента все още с Александър – Робърт сме в СБАЛДБ “Проф. Иван Митев”, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина,

За което ни е НУЖНА ВАШАТА ПОМОЩ ДА СЪБЕРЕМ нужните средства 500 000 лв. в необходимия срок до средата на месец АВГУСТ най-късно (15.08.2019).

Въпреки всички нещастия които ни сполетяха Александър – Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи.

Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот!

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :

IBAN BG39RZBB91551010756830

BIC RZBBBGSF

Бенефициент: Александър – Робърт Божидаров Ангелов

Alexander-Robert Bozhidarov Angelov

https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574/

С любов и благодарност ,

Роксана и Божидар

Сподели новината:

Коментари