Спектакъл, изложби и специална вечеря представят Южна Корея на 22 април в Бургас

Спектакъл, изложби и специална вечеря представят  Южна Корея на 22 април в Бургас - E-Burgas.com

Денят посветен на азиатската държава ще уважи лично посланикът на страната у нас Н. Пр. Шин Бунам

Бургас ще има възможността да опознае Южна Корея на 22 април на специален ден, посветен на азиатската държава. Инициативата се провежда с подкрепата на Посолството на Република Корея в България. Събитията ще бъдат уважени лично от посланик Н. Пр. Шин Бунам, неговата съпруга Ким Джиън и почетният консул на страната за Бургас - Йосиф Спиридонов.

Специален спектакъл "Ритъмът на Корея" ще покаже традиционни танци и брейкденс. Събитието с вход свободен се подкрепя от Община Бургас и ще стартира в 17:00 часа в Държавна Опера в морския град. 

В 19:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец ще бъдат открити изложби фотоси и национални костюми и специална вечеря, на която добре дошли са всички гости, които обичат културните и кулинарни пътешествия из нови дестинации.

Шеф Лии Йонгил ще представи на блок маса богата селекция традиционни за южнокорейската кухня специалитети. Всеки ще може да опита различни традиционни вкусове - салати, стартери, основни, ястия с морски дарове, десерти, представящи кухнята на Южна Корея в нейната автентичност. Сред тях ще бъдат "корейското суши" - кимбап; палачинки с морски дарове паджон; най-популярното ястие в Южна Корея чапче; любимите специалитети пулкоги и пибимпап; корейският сладолед с червен боб патбингсу и много други.

Изложбите фотоси и национални костюми ще останат в Гранд Хотел и СПА Приморец до 27 април включително.

Вход за фотоизложба, презентация, изложба костюми, вечеря на блок маса в Гранд Хотел и СПА Приморец: 37.00 лева на човек.

Коментари

Още от последните новини