Спецпрокуратурата арестува мутри, опитали се да рекетират по морето! Главорезите действали като в средата на 90-те години!

Спецпрокуратурата арестува мутри, опитали се да рекетират по морето! Главорезите действали като в средата на 90-те години! - E-Burgas.com
  Полиция мутри акция   Двама едри мъже са арестувани при операция, проведена под ръководството на първоинстанционната спецпрокуратурата. Бабаитите са задържани, след като са нахлули в заведение в Айтос и са се представили за служители на охранителната фирма "VТА". След това безцеремонно се опитали да принудят собственика да продължи изтекъл договор за охрана на „VTA“ ООД, вместо да подпише нов договор с друг охранител - фирма „Аватари-СОД“. Двамата заплашвали, че няма да допускат клиенти в заведението, че всяка седмица ще чупят инвентара в него и ще го затворят. Натрапниците дори си поискали да ядат и пият, но без да плащат сметката. Бандитите, които са с инициали З.К.К. и Т.Г.П са действали досущ като през мутренските времена от 90-те години, възмутени са разследващите. Благодарение на бързите действия на прокурорите от първоинстанционната спецпрокуратура, двамата главорези са били арестувани на 25 март, а вчера Специализирания съд е потвърдил оставането им в ареста. З.К.К. и Т.Г.П. са преведени в следствения арест на Специализираната прокуратура на ул. „Майор Векилски“ 2 в гр. София. При обжалване на мярката за неотклонение, делото в Апелативния специализиран наказателен съд ще се гледа на 3 април 2014 г. Те са обвинени в изнудване, което е наказуемо с до 8 години затвор. E-Burgas припомня, че охранителната фирма "VТА" се свързва с две от най- известните ъндърграунд лица в Бургас- Николай Мечков и съименника му Далакманов. В момента последният се намира в затвора, а Мечков е собственик на погребална агенция. Също така се счита, че "VTA" е свързана със структори от бившата силова групировка СИК.      
Коментари

Още от последните новини