Спецакция на МВР в Бургаско! Арестувани са девет дилъри от цялата област

Спецакция на МВР в Бургаско! Арестувани са девет дилъри от цялата област - E-Burgas.com

Силите на МВР в Бургаска област извършили специализирани полицейски акции в целия регион в резултат на което са арестувани десетки лица, занимаващи се с наркотици. От полицията разпространиха хронология на извършената акция в различните общини:

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления с наркотични вещества е извършена проверка на дома на 33-годишен мъж на несебърската ул. ''Любен Каравелов'', като е намерена и иззета суха тревна маса / канабис/ с тегло около 200 гр. и две електронни везни. Той е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Около обяд вчера полицаи от Средец извършили претърсване в дома на 24-годишен мъж от Средец на ул. ''Н.Й.Вапцаров'', като намерили и иззели свитък с бяло кристално вещество / метамфетамин/.  В обитаваната от него стая, разположена на партерния етаж в къщата, са намерени и иззети : стъклено плаке с наличие на бяло кристално вещество / метамфетамин/, червено кристално вещество /червен фосфор/, както и различни по вид и съдържание бутилки, съдържащи химични вещества / прекурсури/, способстващи за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин /пико/. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около шест грама. Мъжът е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

В Малко Търново служители СА извършили проверка на 38-годишен местен жител, като намерили и иззели плик с около 13 грама суха зелена тревна маса. Той е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

В района на бл. 29 в ''Меден Рудник'' полицаи извършили проверка на криминално проявен 32-годишен мъж и 20-годишен младеж, и двамата от Бургас, като в по-големия намерили и иззели топче, съдържащо т.нар. ''друсан чай''. В дома на младежа, в същия блок са намерени и иззети 23 грама ''друсан чай''. Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

Служителите от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 23-годишен младеж от Бургас на ул. ''Вълко Пушков'' в Кумлука - намерени и иззети са 15 топчета със суха тревна маса / канабис/. Той е задържан за срок от 24 часа. Припомняме, че преди броени дни в дома му при претърсване бяха открити и и иззети 98 топчета синтетичен канабиноид във вид на чай за пушене и сумата от 320 лв. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

В ранния следобед вчера на около 20 метра от СОУ ''Иван Вазов'' в Поморие, ченгета извършили проверка на 16-годишен ученик от Бургас, като намерили и иззели два свитъка със зелена суха тревна маса /канабис/ и плик с бяло прахообразно вещество /амфетамин/. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В Айтос пък полицаи проверили криминално проявена 34-годишна жена от града, като намерили и иззели девет топчета марихуана с тегло от 10 грама. Тя е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При извършена проверка в дома на 30-годишен мъж на ул. ''Пробуда'' в кв. Сарафово, служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели бяло кристалообразно вещество / амфетамин и метамфетамин с различен грамаж, точното количество на който е в процес на изясняване/. Той е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини