Созопол закри годината с класическа победа

Созопол закри годината с класическа победа - E-Burgas.com

Созопол постави достойна точка на една успешна година с победа в последния си мач. „Небесносините” се наложиха над гостите от Витоша Бистрица с класическото 3:0 в 17-ия кръг от първенството на Втора лига. Сблъсъкът беше стратегически в борбата за челото в класирането.

Домакините превъзхождаха своя съперник и напълно заслужено прегърнаха победата. Борислав Борисов откри в 25-ата минута, след като препарира вратаря Християн Василев със снаряд от 30-ина метра. Десет минути по-късно Георги Амзин повтори упражнението на отсрещната врата, ала само опари ръкавиците на Мартин Теменлиев. Стражът спаси и удар с глава на Кристиан Узенов малко преди почивката. Седем минути след нея Кристиян Тафраджийски направи 2:0, след като остана забравен сам в наказателното поле и реализира без проблеми. След удвояването Созопол се прибра в собствената половина в дебнене на контраатаки и тактиката проработи в 82-рата минута, когато резервата Деян Христов оформи класиката в резултата. При най-чистото положение за гостите Георги Амзин уцели напречната греда в 78-мата минута.

Веднага след мача старши треньорът на „небесносините” Румен Димов ги разпусна в почивка за коледните и новогодишните празници. Планът за зимна подготовка на тима е готов, но ще бъде оповестен допълнително.

Коментари

Още от последните новини