Созопол кандидатства по три проекта за 15 млн. лв.

Созопол кандидатства по три проекта за 15 млн. лв. - E-Burgas.com
снимка: cassiatour.bg

Община Созопол подаде три проектни предложения на обща стойност над 15 млн. лв. Това каза ззам.-кметът на община Созопол Петя Чапевова за радио "Фокус".

Тя отбеляза, че това е допустимият брой проектни предложения, с които може да се кандидатства, съгласно заповедта на Държавен фонд „Земеделие”. Зам.-кметът на Созопол Петя Чапевова изброи проектите. „Проектите са „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в Община Созопол” и в него се предвижда реконструкция на пътя от село Атия – село Росен-село Равна гора. Предвидени са финансови средства малко под 7 млн.лв. Второто проектно предложение е „Реконструкция и рехабилитация на водопроводна система и съоръжения в селата Росен и Крушевец”, който е на обща стойност близо 6 млн. лв. Третото проектно предложение е „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в Община Созопол”, с финансова рамка 2 265 710 лв.”, посочи Петя Чапевова.

Тя отбеляза, че с трите проектни предложения Община Созопол кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. 

Коментари

Още от последните новини