Солени ветрове на 5 и 6 август в Бургас

Солени ветрове на 5 и 6 август в Бургас  - E-Burgas.com

Соленият вятър ще довее до бреговете на Бургас на 5 и 6 август, за осма поредна година, един фестивал на бардовете, на поетите, на свободните хора, на културните хора, на хората с мнение и с позиция. Общо 33-ма поети с китара, всеки със своя колорит, от България, Германия, Русия и Украйна. Сред тях са немалко дуети и едно трио. Те ще представят творчеството си в следните тематични концерти:

„Песента на барда“ – Концерт в който всеки участник се представя с две песни;

„Кучешката вахта” – Концерт за сатирични и хумористични песни и пародии. Ще чуем и произведения на писателите Манол Манолов /Бургас/ и Николай Илчевски /Пловдив/.

„Бардовете по света“ – Популярни песни на български и чуждестранни бардове, подходящ едновременно за патриоти, космополити и полиглоти.

„Срещу вятъра” – Концерт за нова авторска песен изразяваща активна гражданска позиция – може да се слуша и от фенове на официалната политика, ако си водят записки.

„Отвъд хоризонта“ – Мултимедиен концерт в памет на Христо Граматиков, Пламен Ставрев, Бойко Георгиев, Гриша Трифонов и Слави Георгиев – бардове, които ни напуснаха през последните години.

Концертите ще бъдат на открита сцена „Охлюва“, в Морската градина на гр.Бургас.

„Нас повече ни притеснява не икономическата, а духовната, културната криза, кризата на личността. Съвременният свят се глобализира и хората започват да се обезличават, да стават еднакви и губят от културата и фантазията си. С този фестивал, пък и с цялата дейност на сдружение „Солени ветрове“, целим точно обратното. Насърчаваме индивидуалността, показваме, че „различното“ е интересно, че светът няма нужда от еднакви хора, та дори и „свръх хора" и „супер герои“. На света му омръзна да бъде спасяван."

Антон Димитров, сдружение „Солени ветрове"

Коментари