Социалните решиха: Има риск за малолетната Ева от клуб "Олимпия"

Има констатирано физическо насилие и риск за малолетната Ева Брезалиева от клуб "Олимпия". Това е показала проверката на  "Социално подпомагане " - Бургас по сигнал на журналист от Канал 0. За това разбираме от писмото  от директора на дирекцията д-р Снежана Атанасова към председателя на постоянната комисия по младежта и спорта към Общински съвет - Бургас Калчо Белов. 

Припомняме, че телевизията разпространи видеоматерила, на който се вижда как треньорката по художествена гимнастика в клуб "Олимпия" Елена Симеонова блъска и вдига за ушите дете, което тренира при нея. Кадрите предизвикаха вълна от недоволство в публичното пространство и реакции от различни институции. 

От дирекция "Социално подпомагане " са направили свое разследване по случая, като още на следващия ден изпратили свой служител, който да разговаря с Елена Симеонова. Треньорката заявила, че не се чувства виновна и според нея нищо сериозно не се е случило. По нейните думи за момента всички били напрегнати във връзка със засилената подготовка на състезателките за доброто им представяне на националното първенство, на което Бургас е домакин. 

В същото време станало ясно, че родителите на детето присъствали в залата по време на въпросната тренировка, но не са реагирали и не са заявили, че ще подават жалба срещу нея. Симеонова все пак допълва, че съжалява за реакцията си, но уточнява че напрежението преди състезание достига връхната си точка и човек трудно контролира поведението си. 

Социалният работник се е срещнал и с състезателката Ева Брезалиева след представянето на ансамбъла на клуб "Олимпия", за да не стресира детето преди изявата му за състезанието. Детето уточнява, че учи в Несебър и тренира в Бургас, а родителите й са били с нея, когато е заснет инцидента. Поради тази причина социалните в Бургас уведомили за случая своите колеги от ОЗД/ДСП - Поморие за предприемане на незабавни действия по компетентност, имайки предвид местоживеенето на детето.

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини