Собственици настояват за ремонт на улица "Осогово" в Бургас (снимки)

Собственици настояват за ремонт на улица

Собственици на индустриални имоти по улица "Огосово"  настояват за спешен ремонт в участъка между ул. „Тодор Александров" и ул. „Чаталджа". Обектите са разположени перпендикулярно на двете улици, а тази отсечката се явява естественият най-удобен достъп до тях.

Те са изпратили писмо до Общински съвет - Бургас, в което са се подписали 13 собственици на имоти. 

"Посочената отсечка е в изключително лошо състояние. Макар да съществува в плана на квартала като улица, тя никога не е самостоятелно изграждана като такава, а практически се е ообособила в този си вид поради факта, че собствениците на прилежащите имоти са обособили същите. Отсечката е останала необслужвана, не се стопанисва и за нея не се полагат никакви грижи.

Улицата има частично покритие с чакъл, вероятно в резултат на извършваните наоколо строежи, изровена е и е осеяна с големи дупки, които на моменти правят невъзможно преминаването дори на високопроходими автомобили. При валежи от дъжд или сняг улицата се изпълва с вода и сгава съвсем непроходима, а водата от своя страна скрива наличните дупки по земята и прави преминаването невъзможно." пише в писмото. 

Те допълват, че районът е вече изключително оживен, защото там функционират множество автосервизи, магазини и складове за промишлени стоки, автомивка, бензиностанции, застрахователни офиси и други търговски и производствени обекти.

Писмото ще бъде разгледано от Постоянните комиси по "Бюджет и финанси" и "Устройство на територията". 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини