Собственици на кучета: Искаме камери до кучематите

Собственици на кучета: Искаме камери до кучематите - E-Burgas.com

Ултрасъвременните машини за кучешка храна, бургазлии рационално използват както за собствените си домашни любимци, така и за бездомните четириноги. Кучкарите обаче се притесняват, че вендинг машините са оставени без видеонаблюдение и няма кой да упражнява контрол кой какво слага в кучемата.

„Има много недобросъвестни граждани, има хора, които не обичат кучета и котки. Кой каква гаранция ще мои даде, че не се слага вместо вода, нещо, което може да навреди на моето куче”-каза за е-Бургас собственик на домашен любимец. Той сподели, че много бургазлии искат да има камери до кучематите. „Все пак е нещо ново за Бургас. Хубаво би било да се помисли за безопасното хранене на нашите любимци. Пък и да не се разбият машините”-каза още той.

В Бургас на три места са поставени и работят вендинг машини, които срещу празна пластмасова бутилка дават порция храна за домашния любимец. Кучематите са разположени в близост до оградените площадки за разходка на домашни любимци - при Пантеона в Морската градина, в парковете на комплексите "Изгрев" и "Славейков". В едното отделение на машината можете да излеете вода от пластмасова бутилка, с която да напоите своето куче. При поставяне на празната бутилка в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение, съседно на това с водата, порция храна на гранули.

Собствениците на домашни любимци смятат да пишат до Общинска администрация с предложение-до всеки кучемат да бъдат поставени камера за видеонаблюдение. 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини