Снегът спря и санирането в Бургас, хората зъзнат без климатици (снимки)

Снегът спря и санирането в Бургас, хората зъзнат без климатици (снимки) - E-Burgas.com

"Надупчиха ни фасадата и си тръгнаха" жалват се жителите на блок 2 в "Лазур"

До още една беда доведоха студеното време, силният вятър и непрестанните снеговалежи в Бургас през последните две седмици. Лошите метеорологични условия сложиха прът в колелото на програмата за "Енергийна ефективност", станала известна като безплатно саниране. 

В блок 2 в бургаския комплекс "Лазур" ремонтите са започнали в края на октомври миналата година, но в момента работата е преустановена. Хората се оплакват, че цялата фасада на блока е надупчена, тъй като строителите са закрепили там металните скелета, които в момента пустеят празни. Почти всички климатици от сградата пък са отстранени временно, тъй като са пречели на работата. Това обаче остави жителите на блока без основния им източник на отопление точно през най-студените месеци на годината. 

Според информационната табела на обекта срокът на изпълнение на строително-монтажните работи е 200 дни, което означава, че блокът трябва да бъде напълно обновен до средата на настоящата година. Най-вероятно обаче този срок ще бъде удължен, което допълнително вбеси живущите в блока. 

Подобна е ситуацията в още няколко блока в Бургас, като хората се оплакват, че работата на строителите е останала недовършена, поради което апартаментите и входовете им са наводнени. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини