След кошмара в Суходол в Средец се молят за дъжд

След кошмара в Суходол в Средец се молят за дъжд - E-Burgas.com
Архив БТВ

Учебната година започна успешно във всички училища в общината

След огнения кошмар в средешкото село Суходол, при който една жена пострада, а няколко къщи бяха изпепелени, местните се молят за дъжд, въпреки че стихията е овладяна и положението е под контрол. Това разкри кметът на община Средец Иван Жабов, като съобщи че от сутринта опасност няма, а кметът на селото е направил пълен обход и е успокоил местните.

„Единствено засега все още димят гредите от по-големите къщи, но ситуацията се следи и реална опасност няма. Последната информация, с която разполагам за пострадалата жена, е от снощи – тя е в добро състояние и се намира в болница“, сподели Жабов.

Въпреки че областта е нажежена до червено от опасност от пожари от общината заявиха, че не се притесняват, въпреки че имат изключително много земеделски площи и гори. „Овалдяхме пожара, а и както е по прогноза, при първия дъжд, който завали, мисля че пожароопасният сезон е на приключване. Но всички се молят малко да повали“, коментира още кметът.

Междувременно абсолютно всички училища в общината отвориха врати днес и откриха новата учебна година. Около 1200 ученици, в цялата община, напълниха класните стаи.

Коментари

Още от последните новини