След гонка на пътя: Пиян финландец нападна полицаи

След гонка на пътя: Пиян финландец нападна  полицаи - E-Burgas.com

49-годишен финландец прекара денонощие в ареста, след като нападна полицаи. Екшънът се разиграва на 7 май в района на пътя от с. Равда за Несебър. По данни на полицията патрулен автомобил на служители от Районно управление – Несебър, е изпреварен от лек автомобил Хонда Джаз, с бургаска регистрация, който преминал много близо, бил с незатворена предна дясна врата и се движел неправилно по пътното платно. Униформените подават  светлинен и звуков сигнал за спиране на хондата, но водачът му увеличил скоростта. Той  спрял едва пред комплекс Аполон 7. Констатирано е, че водач на автомобила е 49 годишния финландски гражданин А.Р., пристигнал в България на 03.05.т.г. и отседнал в комплекс Аполон 7 в с. Равда.

От автомобила излязла и жена, видимо употребила голямо количество алкохол. Поискано е съдействие от служители на сектор Пътна полиция за тестване на водача за употреба на алкохол, като до пристигането на втория полицейски патрул, А.Р. няколко пъти направил опити да се прибере в комплекса за да осуети проверката. През цялото време финландецът отправял обидни думи, като заявявал, че полицаите нямат право да го проверяват.

Отказал да даде проба за алкохол, като междувременно към полицаите се приближили спътничката на А.Р. и майка му, които разгорещено започнали да го защитават. За поред път на А.Р. е разпоредено да следва полицйските инструкции, но изведнъж същият се започнал да нанася удари на единия от полицаите и бръкнал в очите му. Това наложило за задържането на финландеца. А.Р. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа. Напострадалия полицейски служител е оказана медицинска помощ, като е насочен за преглед в Катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ - Бургас за издаване на съдебно медицинско удостоверение за нанесената му лека телесна повреда. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Коментари

Още от последните новини