След голямото празнуване е нужен и малко детокс

След голямото празнуване е нужен и малко детокс - E-Burgas.com
Снимка: Istock

С настъпването на новата година е време да помислим за начина си на хранене. След обилното празнично похапване и по-дългата ваканция, тялото ни се нуждае от детоксикация. Лунната диета е много подходяща за това. Промяната в гравитационното поле по време на лунните фази, оказва влияние върху движението на водата във водните басейни, но не само това.

Тези промени оказват ефект и върху метаболизма ни, което позволява по-бързо да отстраним част от мазнините и токсините от тялото си, информира az-jenata.bg.

Следването на лунната диета спомага за елиминирането на водата от клетките на тъканите, като същевременно се стимулира процесът на липолиза – разграждането на мастната тъкан в клетките. Основният план на този хранителен режим е от началото на всяка от лунните фази, в рамките на 24 часа да се консумират само течности.
Разрешени са вода, чайове, фрешове, бистри бульони. Трябва да се избягват подправките, захар, сол, млечни напитки, твърди храни. Тези напитки, които съставляват режима действат диуретично и по този начин успяваме да намалим излишното задържане на вода.
След края на всяка фаза на Луната е важно да продължите да се храните здравословно, ако искате да задържите постигнатите резултати и да поставите началото на вашата промяна.

Ето и фазите на Луната за януари 2018-а:

2.01.2018 г. – 04:29 часа – пълнолуние
9.01.2018 г. – 00:33 часа – последна четвърт
17.01.2018 г. – 04:18 часа – новолуние
25.01.2018 г. – 00:33 часа – първа четвърт

Източник: az-jenata.bg

Коментари

Още от последните новини