След бунта в Харманли центърът за бежанци в Звездец става факт?

След бунта в Харманли центърът за бежанци в Звездец става факт? - E-Burgas.com
Архив socbg.com

В крайна сметка преобразуването на бивши застави на Гранична полиция, в района на българо-турската граница в центрове за бежанци, е на път стане реалност. Такива сгради има в най-голямото село в община Малко Търново - Звездец.  Това стана ясно след работно съвещание при премиера в оставка Бойко Борисов за изпълнението на плана за действие при възникване на извънредна ситуация с миграционен натиск по границите с Турция,  пише в официалния сайт на Министерски съвет.

На срещата били разгледани възможностите именно бившите застави около южната граница с Турция да бъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци от затворен тип, които да бъдат охранявани от служители на МВР.

Междувременно се изпълняват мерки за разширяване на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имущество за 400 души.

Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци.

Коментари

Още от последните новини