Слънчево остава времето до събота! От неделя се разваля

Слънчево остава времето до събота! От неделя се разваля   - E-Burgas.com

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е малко по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

По Черноморието също ще се задържи слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 24 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 14 градуса.

Слънчево ще остане времето и в събота. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса.

В нощта срещу неделя и през самия ден вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, в Източна България по-късно през деня ще стане североизточен.

Облачността ще се увеличи и на места, главно в Североизточна България, ще превали, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. Температурите ще се понижат, повече в Северна и Източна България.

Коментари

Още от последните новини