Слънце и дъжд ще се редуват следващите дни

Слънце и дъжд ще се редуват следващите дни - E-Burgas.com

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за април. През следващото денонощие от запад на изток облачността ще се увеличава. След обяд в западните и централни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще е почти тихо. Ще се задържи топло с минимални температури от 4 до 9 градуса, а максималните ще са между 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.По Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 11-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В планините след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, като по-високите части временно ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса. През нощта срещу петък и в петък в северозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми; ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса. Над Източна България облачността ще е разкъсана, предимно значително, но вероятността за валежи е малка отначало ще е почти тихо, по-късно ще се появи слаб североизточен вятър, предава dariknews.bg.
 
В събота вятърът навсякъде ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили, особено в Източна България, където ще е и временно силен. Облачността ще е променлива, често значителна. На места, повече в Южна България, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, а минималните - между 4 и 9 градуса.

Коментари

Още от последните новини