"Сладкопойна чучулига" на 4 и 5 май в МКЦ

Националният конкурс за изпълнение на детска песен "Сладкопойна чучулига"  ще се проведе на 4,5 и 6 май в залата на Младежки Културен Център.

Проектът е финансиран от Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти и представен съвместно със Сдружение "Сладкопойна чучулига".

Празникът ще започне на 4 май с Концерт на Хорова школа "Милка Стоева" - "С песните на Сладкопойна чучулига" в залата на НХК. Концертът е част от честванията по случай седемдесетгодишния юбилей на Школата.

Изпълненията в Конкурса на младите певци на 5 май,  ще бъдат оценявани от :

Доц. Етиен Леви - композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство.

Марина Господинова - преподавател по джазово пеене в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

МишелДийн - преподавателпо джаз и поп пеене в НУМСИ - "Панчо Владигеров" - гр. Бургас

По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на "Сладкопойна чучулига". И тази година  ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък. Организаторите очакват над сто участника.

В паралелно провеждащият се конкурс "Нарисувай ми песен" участниците участват с рисунки отново  по песни от фонда "Сладкопойна чучлига". Изложбата с наградените творби ще  бъде изложена от 1  до 11 май във фоайето на НХК.

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на заключителния концерт, който ще се състои на 5 май от 18ч. на сцената на Младежки Културен Център.

Ще бъде връчена и специална награда на Черноморска асоциация на жените.

http://www.sladkopoinachuchuliga.com/

Коментари

Още от последните новини