Складират обработените цистерни на два километра от Хитрино

Складират обработените цистерни на два километра от Хитрино - E-Burgas.com
БГНЕС

Завърши съвместното заседание на кризисния щаб и на Обществения съвет от жители на Хитрино, съобщава БНР. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция "Противопожарна охрана и защита на населението" главен комисар Николай Николов се срещнаха днес с Общинския съвет и с Обществения съвет на Хитрино, за да представят по-нататъшните действия и да чуят въпросите на хората.

Основните притеснения са от информацията, че се предвижда цистерните, които вече са обработени, да бъдат складирани в кариера на около два километра от Хитрино, в землището на село Каменяк.

В наш интерес е всичко да приключи в срок, колкото може по-бързо, отбеляза министър Румяна Бъчварова. Работи се с изключително висока интензивност и подобно складиране на цистерни няма да има, то ще бъде направено временно в кариерата, само за 15 дни, след което цистерните ще бъдат изнесени от това място. По този начин ще се осигурят две площадки, където да бъдат обработвани опасните съоръжения, стана ясно след заседанието.

Решихме, че при всяка изнесена цистерна ще го обявявам на населението, така че да е по-спокойно, но с категоричен срок не сме се ангажирали, напротив, помолих ги да ме разберат и да разберат моите хора, че нещата са критични и не мога да се ангажирам с конкретен срок, каза главен комисар Николай Николов.

В Хитрино ще бъде организиран специален пункт, в който хората ще получават топла храна през цялата зима.

Коментари

Още от последните новини