Скандалният строеж в "Славейков" разлюти общинските съветници! Замяна няма!

Скандалният строеж в

Общинските съветници не се съгласиха да има замяна на мястото на скандалиния строеж в "Славейков". Жители  на блоковете 86, 87, 88 в комплекса дойдоха на заседанието на местния парламент. С плакати в ръце  и илюстрация  това на какво ще заприлича междублоковото пространство ако там изникне модерен билдинг. На днешната сесия местният парламент трябваше да приеме докладната записка, в която се предлагаше частният имот, в който се строи да бъде заменен с общински. Това разлюти съветниците от различните партии. Според Георги Манев, замяната на един терен с друг не е в обществения интерес. 

Както знаете строежът беше наречен от жителите на кооперациите в „Славейков”-скандален. Скандален, защото точно на една педя от прозорците им ще има огромен билдинг. Скандален, защото  новата сграда ще  затапва отвсякъде апартаментите в блоковете 86, 87, 88. И хората тръгнаха  да си търсят правата и  поискаха  този нов обект да не се строи буквално на ръка разстояние от терасите им. Започнаха и протести, а веднага след тях  последва среща с  кмета Димитър Николов. Именно на нея Николов предложи компромисния вариант – теренът, отреден за строеж да бъде заменен с друг в съседство.

А ако строежът продължи зад блоковете 86, 87, 88 , ще се получи четириъгълник, който ще отнема  въздуха и светлината на живеещите там. Дори хората се притесниха, че ако влезе тежкотоварна техника, ще се пропукат апартаментите им. Затова се надяваха на щастливата развръзка-имотът за блоковете им да се превърне в градинка и паркинг, а инветиторът да строи в съседния парцел.

На този етап това не се случи. Общинските съветници не позволиха терените да бъдат заменени.

 

Коментари

Още от последните новини