Скандална диджейка подлъгва български таланти за работа и после не плаща

В мрежите си оплитала талантливи български певци и оператори и след това отказвала да даде предварително уговорената сума-твърдят ужилени от въпросната дама.

Няма как да не сте я чували, пък ако сте я виждали, няма начин да не я запомните –тя е със синя коса, атрактивен външен вид. Подвизава се под името DJane Monique. От нея са пропищели не една и две български изгряващи звезди. Последният, който е искала да надхитри е небезизвестния оператор и монтажист, „бащата „ на „Бургас търси своя талант”  Иван Бъчваров. Той разказа цялата история, повече от възмутен от поведението на въпросната дама.

Иван Бъчваров

 

Всичко започва много истинско. Иван вижда обява за работа, публикувана от DJane Monique. „Обявата беше за оператори и монтажисти. Извика ме на интервю, говорихме. Стори ми се сериозен човек. Аз й казах моите цени за монтаж, тя каза че ще го помисли и след няколко дни ще ми звънне. Така и стана, след няколко дни ми звънна да се видим и беше подготвила оферта. Бях доста развълнуван,  че ще започвам работа, защото дълго време бях без пари и се бях отчаял.  Уверяваше,  че съм бил нешлифован диамант, че щяла да ме пласира като оператор и монтажист защото имала много връзки и работила с доказали се хора, някои от които са Милена, Теди Кацарова и ми казваше все имена на известни певци. „-сподели пред нас Иван.

На въпросната среща Бъчваров казал цените, на които работи, а имено 90 лева на минута. Но дамата била скептично настроена, въпреки, че искала  монтаж на предаване за диджеи, заснемане и монтаж на официални музикални клипове и кавъри.

„Веднага влязох в положение и й предложих тя да ми даде цена, тъй като говорим за дългосрочен договор с постоянна ангажираност. Реално изглежда, че кандидатствам на работа”-допълва Иван.

DJane Monique обаче била категорична, че ще плаща 20 лева за епизод на предаването, без да уточни дали тази сума е за минута, секунда или е имала предвид 20 лева за цялото предаване.

„Нормално е да изляза с впечатлението, че ми е говорила за цена в минута. И ако приложим математика, се вижда, че всъщност става дума за  75% намаление. Нямаше как да не се съглася. Все пак говорихме за дългосрочен договор. И въобще не ми мина през ума, че тази жена иска да ме измами. Че иска да използва моя труд и да ми подхвърли жълти стотинки. Нямах и най-малка представа с какъв човек се захващам.”-казва още Иван.

И все пак DJane Monique обещава да подпише договор с Бъчваров, без да уточнява с подробности при какви условия той ще работи при нея, и какви пари ще получава. И въпреки това, Иван се залавя за работа с ентусиазъм, все пак смята, че прави неща за сериозен човек.

„Не знам колко точно беше ангажирана тази жена, но аз един месец след въпросната среща все още нямах подписан договор.  Въпреки това заснех 5 предавания. Монтирах и й изпратих първите две.  Направих шапка на предаването. Направих й видео лого - интро, на което аудиото му е ръчно наредено. Което го прави авторско. Направих и тийзър на предаването.”-казва Бъчваров. Всичко това той изпраща на диджейката, за да се увери тя в неговата професионалност и мъжка дума. И той спокойно си чака парите. Все пак си ги е заслужил, нищо, че нямат подписан договор.

И така започва голямото мотаене със заплащането. Минават дни, DJane Monique не си спазва уговорката. Но пък продължава да иска Иван да снима клипове.

„Искаше тези дни да снимаме видео на кавър на песента „Шоколад” в изпълнение на Люба Илиева от третия сезон на Х Фактор (между другото Люба е свидетел на  цялата история, б.а.). Естествено , че бяхме супер ентусиазирани и надъхани за работа. Започнахме да обмисляме кое как ще се снима, с какви дрехи ще е Люба. Минахме през един магазин за дрехи, който определено привлече вниманието ни със стила, който предлагаше. Решихме да влезем и да говорим дали ще може да съдействат със стила на Люба във видеото, жената беше супер любезна,  беше положително настроена към идеята.” –разказва Иван

Но тук всъщност DJane Monique показва истинската си същност. Люба и Бъчваров й звънят, за да се похвалят каква работа са свършили и остават като вцепенени от реакцията на диджейката. „Тя се разкрещя, започна да ни обижда, започна да се държи зле с нас. Това ме наведе на мисълта, че нещата не тръгват на добре. Веднага ми мина през главата, че въпросната дама  иска да се отърве от нас и не иска да ми плати за направените видеа. Тръшна ми телефона и след това беше трудна за откриване”-казва Иван.

Едва в понеделник (30 май)  DJane Monique се обажда, за да  уведоми Бъчваров, че ще му плати само 20 лева и то само първия епизод, при положение, че има готови за излъчване цели пет епизода.

„По този повод аз й съобщих цената която трябва да ми плати за цялото снимане, монтаж, обработка, шапките и всичко останало, като й обясних, че това е със 75% отстъпка от моята цена  и в крайна сметка трябва да ми даде  355лв.”-сподели за е-Бургас Иван.

DJane Monique обаче била категорична, че такива пари няма да даде. Можела само по 20 лева на епизод.  „Поисках да се видим за да говорим очи в очи, защото така по телефона не става”- разказва с възмущение Иван. Диджейката се съгласила и малко преди уговорената среща, тя се обадила, за да я отмени, с уговорката, че не знаела кога може.

„Това е голяма гавра с мен и с труда ми. Исках само да й обясня, че ако иска да работи с мен трябва да е по точна от швейцарски часовник”. –казва с огорчение Иван.

Когато споделил с приятели от университета, се оказало, че не е единственият, подлъган от въпросната синекоса дама. Преди време DJane Monique обещала на един от студентите в Нов български университет  500 лева за видео и накрая не му дала нищо.  На предния си композитор му дължи 5 бона за 40 парчета. Известен български поп изпълнител  (който на този етап не иска да разкриваме самоличността му)  също е измамена жестоко от дамата със сините коси.

Тук ние ще приключим тази история, но само за сега. Ще потърсим и DJane Monique  и нейната версия също ще публикуваме.

Иначе продължаваме да следим темата. Иван Бъчваров смята да си търси правата по законов ред, тъй като получава заплашителни есемеси от въпросната дама. А по-долу може да видите това, което Иван е направил за DJane Monique, на този етап безплатно, но той вярва, че ще успее да получи парите си. Ако ли не, поне с този материал да предпази други надъхани ентусиасти да не вярват на дамата със сините коси и да не се подлъгват от сладките приказки, с които тя омайва изгряващите български звезди.

Коментари

Още от последните новини