Скандал в Общински съвет: Таксиджиите напуснаха залата, Николов ги успокоява (видео)

Част от протестиращите все пак решиха да изчакат решението за размера новите данъци

Напрежението в залата на Общински съвет - Бургас ескалира, след близо едночасови дебати за размера на данъка, който ще плащат таксиметровите шофьори в Бургас. По време на изказванията на съветниците се чуха предложения от 660 и 480 лв, докато водачите на жълтите коли настояваха данъкът да не бъде по-висок от 300 лв. Видимо разпалените протестиращи на няколко пъти репликираха съветниците на висок глас, което принуди прдседателя на местния парламент Костантин Луков да изгони един от тях. В знак на протест всички вкупом напуснаха залата. Шофьорите наобиколиха кмета Димитър Николов, който се опита да ги успокои.

Минути по-рано Николов призова шофьорите да протестират по необходимия ред и че лично той ще им даде разрешение да блокират улици, ако всичко бъде направено според закона. 

"В Бургас няма само таксиметрови шофьори. Има много хора, които се оплакват от таксиметровите стоянки и синята зона, но ние се опитваме да балансираме между исканията на всички граждани" заяви Николов.

Костантин Луков пък обяви 10-минутна почивка, докато страстите в залата поутихнат. Чак от представителите на таксиметровите компании все пак решиха да се върнат в залата и да изчакат окончателното решение на Общински съвет за размера на новите данъци. 

Коментари

Още от последните новини