СКАНДАЛ! Марешки в комбина с общински служители отстрани конкурентна аптека

СКАНДАЛ! Марешки в комбина с общински служители отстрани конкурентна аптека - E-Burgas.com

praznata apteka v DKC 2

Варненският аптекар Веселин Марешки си разчисти пътя, за да няма конкуренция и в Бургас. Това той направи  с помощта на общински служители.Ето как. На търга  за помещение на аптека в ДКЦ 2  се явиха Марешки , "Фаркол" и още 6 фирми. До сега помещението се ползваше от аптека "Фаркол" и съвсем естествено, управителят й  Георги Базотев да се яви с желание да си запази аптеката. Да, ама не... "Първо от търга, който е публичен,  изгониха нотариуса, който беше с нас. И до края на търга не му позволиха да влезе в залата. Това е повече от скандално. Нали е публичен търг и всичко трябва да е кристално ясно"-каза за е-Бургас Георги  Базотев.

В крайна сметка се оказа, че цената за помещението  е безпрецедентно висока -почти 10 000 лв. месечен наем. Забележете, става дума за общинско помещение. Тази висока цена веднага  осигури победа на групата Марешки. Търгът се проведе в първия работен ден, след като управителят на бившата Трета поликлиника изгони дългогодишния си наемател - аптеки Фаркол. Явно се е бързало да се разчисти пътя на новия наемател. Оказа се обаче, че   Марешки притежава и друга аптека непосредствено до ДКЦ 2. С наддаване, приближило  космическите 10 000 лв., Марешки  реално става 100% монополист в района.

До ден днешен обаче Марешки не е подписал договор за наем и помещението  в бившата Трета поликлиника стои празно. За да  угодят на корпоративни интереси, общинските служители не взеха под внимание желанието на  пациентите. И така ги обрекоха.  Сега болните няма от къде да си закупят лекарства, жизненоважни медикаменти...

Още през август 2014 г. собственикът на ДКЦ 2 - Общински съвет Бургас взе решение в поликлиниката да има аптека, въпреки яростната съпротива на управителя й.  На този етап обаче помещението е празно и както се очертава аптека няма да има. Така или иначе фактите са налице, а варненският аптекар Марешки успява да се намести и да иска монопол и в Бургас.

Но в крайна сметка, не е луд този, който яде зелника, а този, който му позволява да го яде....

Потърсихме варненския бизнесмен за коментар, Веселин Марешки не вдига мобилния си телефон. Ние ще продължаваме да търсим неговата позиция.

Коментари

Още от последните новини