Силвия Дънекова: Като влязох в лабораторията все едно бях в "От Местопрестъплението"

Силвия Дънекова: Като влязох в лабораторията все едно бях в
lap.bg

Българската състезателка по лека атлетика Силвия Дънекова, която даде положителна проба в Рио де Жанейро, заяви, че ще понесе отговорността си. Тя посочи, че не трябва да се обвиняват лекарят ѝ, министерството на спорта и БОК, публикува "Дневник".

"Няма теория на конспирациите. Факт е, че има положителна допинг проба. Но това, с което ме изкарват позитивна, е съмнения за метаболитен продукт, наподобяващ ЕПО. Те просто се хващат за някакво минимално съмнение. Окей. Парадоксалното е, че пробата ми е взета на 1 август, а те ми съобщават резултата на 9 август", каза Дъневкова.

Според нея ако нарушението е било толкова голямо, колкото се изкарва, резултатът е щял да бъде съобщен моментално. "Забавиха се нещата твърде много. Другият парадокс е, че Б пробата от урината ми не е излязла. Изпратили са ми мейл с извинение, че Б пробата на кръвта е излязла, а урината се бави. За хората, които не знаят - урината излиза много по-бързо от кръвта", заяви състезателката на 3000 м стипълчейз.

Дънекова няма съмнения, че и Б пробите ще са положителни. "Това са хора, които по никакъв начин няма да се опровергаят сами. Като влязох в лабораторията, все едно бях е "От местопрестъплението". Не сте пикали вие, не са ви изкарали съмнения за метаболитен продукт от едно от петте хиляди забранени вещества."

Тя изтъкна, че са ѝ правени много проверки и всички са отрицателни. И добави, че еритропоетинът не е нещото, което би и помогнало да бяга по-бързо.

Коментари

Още от последните новини