Сидеров съзря заговор срещу Бойко Борисов от най-близките му

Сидеров съзря заговор срещу Бойко Борисов от най-близките му - E-Burgas.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров оповести публично подозрението си, че спрямо премиера Бойко Борисов има бойкот от ГЕРБ, съобщава "Канал 3".

В отговор на въпроса дали такъв е налице, Сидеров заяви: Започвам вече да подозирам, че има заговор от най-близките му.

Той даде да се разбере, че си прави такова заключение заради пълното мълчание на ГЕРБ и останалите министри след декларацията на Валери Симеонов, в която Бойко Борисов беше обявен за авторитарен премиер. Сидеров отново повтори тезата си, че министерските оставки са в прерогативите на министър-председателя и упреците си към вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка поиска.

"Оставките се подават пред премиера, той ги приема, или не ги приема, аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с оставки. И в тази връзка за мен основният въпрос към колегите, който ще поставя тук, е - в качеството на какъв съм аз? Председател на парламентарна група или не? Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО, нямаше официална реакция на ГЕРБ. И тук ще запитам - какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам. Оставки на министри аз не приемам, не се занимавам с това. Премиерът ги приема, има право на това, отсече Волен Сидеров, като добави, че кандидатурите на техните приемници също не е работа на друг, освен на министър-председателя. Какво точно този съвет може да реши? Те се предлагат от премиера и се гласуват от Събранието, какво точно ще направим ние тук?!, продължава да недоумява лидерът на "Атака".

Коментари

Още от последните новини