Швейцария търси наши младежи за работа в селското стопанство

Швейцария търси наши младежи за работа в селското стопанство - E-Burgas.com

 

 

Сдружение „Агривива”  набира български младежи на възраст между 16 и 25 години за работа в селскостопански дейности в Конфедерация Швейцария.

Условието за включване в програмата е младежите да владеят един от трите официални езика в страната. Младежите се настаняват при фермерски семейства, като престоят и храната са за сметка на семейството. Освен безплатно настаняване и храна , се изплащат и джобни пари съответно по 16 швейцарски франка за младежи на 16 – 17 години и по 20 швейцарски франка на 18-годишните.

 Условието е участниците да се интегрират в ежедневието на фермата, да подпомагат и облекчават семейството в работата. Съществен елемент за успешно включване в програмата е младежите да се интересуван от земеделие и да изпитват радост да са сред природата.

 

Работното време е  44 часа за 16 и 17 годишните и 48 часа за 18 годишни и по възрастни младежи. Минималната продължителност на работа в различните кантони през лятото е две седмици, а максималната е два месеца.
 

Във всички райони на Швейцария има фермерски семейства, който наемат млади хора. Фермерският бизнес в Швейцария се отличава от модерно оборудвани ферми с висока автоматизация до прости в дворове с малка механизация и алпийски ферми с чисто ръчна работа, често без електричество и течаща вода.

Повече подробности за програмата, условията и начина на кандидатстване може да получите в местната дирекция на Бюрото по труда, както и на сайта www.agriviva.ch.

Коментари

Още от последните новини