Щетите след потопа в Бургаско - 4,3 млн. лв.

4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Това каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и обхода на Ахелой. Той допълни, че  първите 1 млн. лева, които държавата отпусна, са били само за началните неотложни почистващи действия, предава "Фокус".

"Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло“, каза още той.

Борисов уточни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала.

"Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе помощта от 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.


 

Сподели новината:

Коментари