„Шквал” отплава зад граница (снимки)

„Шквал” отплава зад граница (снимки) - E-Burgas.com
Снимки: ВМС

С военен ритуал в базата в Бургас изпратиха базов миночистач „Шквал” от състава на дивизион миночистачни кораби. Миночистачът замина на 41 дневно задгранично плаване. 

Като част от втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG 2), корабът ще участва в провеждането на противоминни операции, операции по оказване на помощ на кораб търпящ бедствие, приемане и предаване на леки товари на ход, буксировка на повреден кораб, търсене и спасяване на море.

По време на съвместното си плаване с групата базов миночистач „Шквал” ще се включи и в ученията на ВМС на Гърция и ВМС на Турция – „NIRIIS” и „NUSRET”, където съвместно с останалите кораби от съединението ще участва в противоминни операции в района на остров „Крит” в Средиземно море и залив „Сарос” в Егейско море.

По време на първи етап от съвместните действия на противоминната група ще бъдат посетени град Батуми в Република Грузия и град Ерегли в Република Турция. 

Приветствия към командира на кораба капитан ІІІ ранг Йордан Йорданов и 48-членния екипаж и пожелания за безаварийно плаване и успешно изпълнение на поставените задачи поднесе началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков и командирът на дивизион миночистачни кораби капитан I ранг Павлин Щерев.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини