Шефът на АПИ: Успяхме и направихме далечните обходи на Бургас

Шефът на АПИ: Успяхме и направихме далечните обходи на Бургас - E-Burgas.com

„Ние, като агенция, успяхме и направихме далечните обходи на Бургас". Това каза в интервю за предаването „Седмицата" на „Дарик" радио председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

Той поясни, че за 30 денонощия е бил направен пътен възел „Българово", който е на АМ „Тракия" и който води до Слънчев бряг. Другото направление е за Созопол.

„Това разтовари доста много от трафика", коментира Атанасов. По думите му се строи и през зимата.

„Тежкото е изпълнението на всички екологични мерки, които трябва да правим там, заради прелета на птици, за земноводни, за змии, за гущери. Правим около 35 тунела, в разстояние на около 4 км", поясни той.

„Проектът закъсня, може би година и половина - две, не с оглед на финансирането или на проектирането, а с оглед на това, че имаше доста жалби, които в края на краищата приключиха, поне в участъка Поморие - Ахелой. Остава обходът на Ахелой, който е също тежък. Там има доста тежки съоръжения", каза инж. Атанасов.

„АМ Черно море е един резервен вариант на ОП „Транспорт". Това, което имаме като проект по ОП „Транспорт" е проектирането, идейният проект на АМ Черно море", обясни той и посочи, че цената ѝ няма да бъде под 1,5 млрд. лв.

Коментари

Още от последните новини