Шампионът Нефтохимик се подсили с руска звезда

Шампионът Нефтохимик се подсили с руска звезда - E-Burgas.com

Руският диагонал Леван Каландадзе е новата звезда на шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас), съобщава БИЗНЕС ONLINE. 27-годишният Каландадзе е най-новото попълнение на бургазлии.
 
В кариерата си до сега Леван Каландадзе е играл няколко години за гранда Белогорие (Белгород), Газпром-Югра (Сургут), Динамо (Краснодар) и украинския Локомотив (Харков). През последния сезон руснакът игра в гръцкия Ираклис (Солун) заедно с българския разпределител Чоно Пенчев, но заради финансовата криза в клуба завърши годината в втородивизионния турски Паландокен. Каландадзе е бивш младежки национал на "Сборная", като има бронзов медал от Европейското първенство през 2008-а и е бил топреализатор на Световното първенство за младежи през 2009 година.

За следващия сезон шампионите от Нефтохимик ще запазят в състава си близнаците Валентин и Георги Братеови и най-вероятно ще си върнат центъра Николай Къртев, след като стана ясно, че от тима са освободени бившите национали Красимир Гайдарски, който подписа с ЦСКА, и Стоян Самунев. Николай Николов пък подписа с руския гранд Белогорие (Белгород).

Коментари

Още от последните новини