Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето

Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето   - E-Burgas.com

За вдигането на коли по морето е изградена стройна организация, като сред съгледвачите има рецепционисти, сервитьори от улични заведения и продавачи в магазини в централните зони в Бургас, Варна и Слънчев бряг.

Те дебнат неправилно паркирали коли и съобщават на централата, за да изпратят екип да ги вдигне до наказателния паркинг, съобщава "Монитор".
 
Така те успяват да приберат солените такси от туристите всяко лято.

Най-скъп е паякът във Варна - 75 лева, в Бургас струва 62,40 лева, в Слънчев бряг и Созопол вземат по 50 лева, а в Несебър е най-евтино – само 36 лева за репатриране, предава dnes.bg.

В разгара на сезона безплатно паркиране в морските курорти е мисия невъзможна. Паяците сноват денонощно край морето и отнасят нарушителите.

"Като хищници са. Имаш чувството, че карат след теб и само да сбъркаш и оставиш колата за 5 минути без надзор, вече е вдигната. От хотелите и от капанчетата също много често се обаждат на паяка и той идва моментално", разказва служител в Слънчев бряг.

В Бургас и Варна цената на паяка е според отдалечеността на зоната от паркинга за репатриране и варира от между 43,20 и 62,40 лева за Бургас и 55 и 75 лева в морската столица.

В Слънчев бряг действат с пълна сила и скобите, чието сваляне струва 25 лева. Двойно по-скъпо излиза репатрирането до наказателен паркинг - 50 лв., допълнително се начисляват и по 3 лева на час за времето, през което возилото е престояло в наказателния паркинг.

Коментари

Още от последните новини