Селекцията във волейболния „Нефтохимик 2010“ ясна след края на баскетболното първенство

Въпросът с прословутата нова селекция в тима на волейболния Нефтохимик 2010 ще бъде задвижен сериозно едва след края на баскетболното първенество. Тогава ще започнат официалните преговори за нови състезатели. Това заяви днес главният мениджър на шампионите Огнян Томов на среща с кмета на Бургас Димитър Николов в сградата на общината.

Едва след края на мъжкото ни баскетболно първенство, където основния спонсор на „Нефтохимик 2010“ – „Лукойл“ очаква от „Лукойл Академик“ да вдигне трета поредна шампионска титла. Едва след тогава ръководството на нефтената компания ще се съсредоточи върху спортните селекции на двата клуба. „Нефтохимик 2010“ спечели Суперлигата у нас, но отпадна от Купата на България от „Монтана“ в Добрич.

Заговори се за много имена, сред които и това на Теодор Салпаров и други национали, но реално все още нито един не е сигурно ново попълнение в отбора на бургазлии, който несъмнено ще атакува групите на Шампионска лига, макар и да се водят неофициални разговори. Това потвърди преди дни и изпълнителния директор на спортните клубове на „Лукойл“ Александър Везенков.

В момента друг актуален въпрос, който вълнува клуба е домакинските мачове в европейските клубни турнири и разширяването на капацитета на зала „Младост“. Този въпрос обаче е еднопосочен и за ръководството и за община Бургас, така че очаква есента пред 2000 души „Нефтохимик 2010“ с боеспособен отбор да гони и европейски успехи.  

Сподели новината:

Коментари