Селата Веселие и Росен са наводнени, но останаха без питейна вода

Селата Веселие и Росен са наводнени, но останаха без питейна вода - E-Burgas.com

20140716.agnslgitka

Поради кризисната обстановка и поройните дъждове в Приморско, от ВиК дружеството в Бургас съобщават на жителите на селата Росен и Веселие, че водата не е годна за пиене и може да се ползва само за битови нужди.В същото време стана ясно, че заради наводнението има проблеми с електрозахранването в Приморско и Созопол. Кметът на града Димитър Германов уточни, че става въпрос само за отделни аварии. 

Няма бедстващи туристи в хотел „Пламена палас”, както бе обявено по-рано от областна управа Бургас, съобщи за Радио „Фокус” управителят на хотела Пламена Иванова. Хотелът е на генератор и въпреки, че няма ток в Приморско, в хотела е спокойно и няма бедстващи туристи. Иванова каза, че хората съвсем спокойно си закусват. По думите й, има наводнени хотели, което е нормално при този дъжд. Тя се е чула с колеги на хотели в близост и бедстващи туристи няма. Хотелът се намира до северния плаж в Приморско до оградата на резерват „Ропотамо”.

Както БЛИЦ съобщи, временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско. Появиха се информации за преобърнали се на пътя автобуси, които засега не са потвърдени. 

Десетки са наводнените къщи в село Ново Паничарево, съобщи кметът Яна Жекова пред „Флагман”. Хората газят, за да спасяват покъщнината си. Складове със зърно са залети. Пътят към Приморско е затворен, работници се връщат, за да помагат при разчистването. Язовирът край селото прелива, а дъждът продължава да вали. БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини