Съветници питат КЗП за хората „изгорели“ с билет за SMOKIE в Бургас

Съветници питат КЗП за хората „изгорели“ с билет за SMOKIE в Бургас - E-Burgas.com


Съветници питат КЗП за хората „изгорели“ с билет за SMOKIE

Какви действия са и ще бъдат предприети, за да се защитят правата на хората, закупили билети за неосъществения концерт на група SMOKIE в Бургас? Това питат общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Антон Берданков в сигнал до председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Йотов. 
На 9 февруари 2018 година в морския град трябваше да се състои концерта на SMOKIE. Организатор на събитието е фирма „ЛИВЛОВ“ ООД, а билети се продаваха в мрежата на „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ" ЕООД. 

Няколко дни преди концерта организаторите съобщиха, че той се мести във Варна.

Около 600 души са си купили билети за събитието в Бургас. Едва десетки са отишли във Варна. Останалите нито са присъствали на концерта, нито са получили парите си. Повечето от тях са платили по 120 лв. за пропуск.

За това сигнализираха група „изгорели“ с билети бургазлии в приемния ден на общинските съветници. Част от потърпевшите вече са сезирали Комисията за защита на потребителите в Бургас, както и в София. Няколко души са получили отговор, че фирма „ЛИВЛОВ“ ООД е поканена за разговор в Комисията.

От публикации в медиите става ясно, че контакт с фирмата е установил и обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Въпреки поетите ангажименти, от страна на компанията, няма информация за възстановени суми. 

В писмото си общинските съветници обръщат внимание, че проблемът засяга стотици наши съграждани и КЗП като специализиран административен орган с правомощия би трябвало да вземе отношение.

Коментари

Още от последните новини