Съветници от ГЕРБ предлагат да се разшири безплатният паркинг до Солниците

Съветници от ГЕРБ предлагат да се разшири безплатният паркинг до Солниците - E-Burgas.com
dnes.bg

Да бъде разширен временният паркинг до Солниците на Бургас. Собствениците на автомобили да продължат да паркират там безвъзмездно. Това предлагат в докладна записка общински съветници от групата на ГЕРБ в морския град.

През последните години плажните ивици, на територията на Община Бургас, се посещават от все повече хора. От тази година и плажът „Сарафово Юг“ също е със стопанин.  Районът се облагородява и почиства.

Басейните с лечебната кал и луга, известни като „Солниците“ или „Лугата“, също са едно от най-предпочитаните места от бургазлии и гостите на града. Природните дадености са прочути със своите лечебни свойства и благоприятно влияние върху редица неразположения и заболявания.

Към настоящия момент басейните с лечебна луга са в активите на предприятието „Черноморски солници – Бургас“. Предприятието е държавно до 1997 г., след което е приватизирано. С днешна дата собствеността е изцяло частна и към момента е предприета реконструкция на района.

„С оглед на интереса, от страна на жителите и туристите на Бургас, към плажовете и „Лугата“ Община Бургас се ангажира с осигуряване на места за паркиране на автомобили. В районът беше изграден паркинг на общински терен за 80 автомобила, който се предоставя за безвъзмездно ползване на бургазлии и туристите“, пишат в докладната записка съветниците.

Те обръщат внимание на факта, че статистиката от миналото лято показва, че паркингът е изключително посещаван и често паркоместата не са достатъчно. Затова предлагат да бъдат предприети действия за разширение на съществуващия паркинг в южна посока.

Коментари

Още от последните новини