Състезание за бебета правят в Поморие

Състезание за бебета правят в Поморие - E-Burgas.com

За трета поредна година Община Поморие организира уникално състезание за деца от 6 месеца до 3 години „Победители с мама и татко” . Семейният спортен празник ще се проведе на 02.06.2018 г. /събота/ от 10.00 часа, на многофункционалната спортна площадка при „Руски паметник”. Веселата надпревара стартира с нелеката спринтова дисциплина „4х4 – четири метра на четири крака“, като за добрата подготовка на малчуганите са необходими многократни тренировки с личните им треньори – мама, татко, баба, дядо и приятели.

„Победители с мама и татко” е мероприятие, предназначено за цялото семейство и гарантира незабравимо изживяване както за всички състезатели, така и за публиката. За всички участници в надпреварата ще има атрактивни награди, а участието е напълно БЕЗПЛАТНО.

За да се запишете, не е задължително да сте семеен. Семейства с един родител могат да участват, като заместят липсващото лице с роднина или приятел.

За въпроси и записване: Община Поморие, ет. 1, стая 12, e-mail: [email protected]телефон: 0882420077

РЕГЛАМЕНТ:

Възрастовата граница – деца от 6 месеца до 3 години. Малките участници ще са разпределени в четири възрастови групи, както следва:

  • Група „Маратонци с памперси” – от 6 до 9 месеца. Те ще вземат участие в 1 състезателна игра: „лекоатлетическо състезание“ за „Най-бързо пълзящо бебе”
  • Група „Автомобилисти” – от 9 месеца до 1 г. и 3 месеца. Те ще вземат участие в 1 състезателна игра – Състезание с бебешки колички
  • Група „Сладки бебета” – от 1 г. и 3 месеца до 2 г. Те ще се включат в 1 състезателна игра – „Най-сладките целувки“
  • Група на „Малките атлети” – от 2 г. до 3 г. За тях са подготвени 2 забавни състезателни игри – „Бързо събиране на балони“ и „Бързи и сръчни“

I. ГРУПА „МАРАТОНЦИ С ПАМПЕРСИ”

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА „НАЙ-БЪРЗО ПЪЛЗЯЩО БЕБЕ”, СКОРОСТНО ПЪЛЗЕНЕ

  1. В състезанието по пълзене имат право да участват бебета от 6-9 месеца.
  2. Състезателна дистанция – 4 метра. Дори дистанцията да не е измината, за спечелване на титлата е важно да има едно бебе, изпреварило другите.
  1. Единственото условие за участие в бебешкия маратон е детето все още да не е проходило.
  2. Състезанието се провежда на специално трасе, в края на което е застанал един от родителите на бебето.
  1. След като бъдат пуснати от единия родител на старта, състезателите с памперси трябва самостоятелно да стигнат до другия край на трасето. Само тогава дистанцията се признава за измината.
  1. Позволено е близките на пеленачето да го окуражават, било то с лакомство, играчка или сладки приказки, за да пропълзи то до тях по най-бързия начин.
  1. При равен резултат се изпълняват дузпи, като на указано място майката заема разкрачен стоеж /краката са разтворени на ширината на раменете/, а целта е бащата заедно с детето да вкара гол.

II. ГРУПА „АВТОМОБИЛИСТИ”

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-БЪРЗО ПАЗАРУВАНЕ”, СЪСТЕЗАНИЕ С ДЕТСКИ КОЛИЧКИ

  1. В състезанието вземат участие деца от 9 месеца до 1 г. и 3 месеца, с двама родители или двама придружители.
  2. Всеки отбор е със собствена детска количка.
  3. Състезателна дистанция – 10 метра.
  4. От стартовата линия тръгва цялото семейство/ отбор. На състезателното поле са поставени табели с обозначени категории продукти. Всяко семейство получава списък с определени продукти и плик.Целта е да се съберат в плика всички продукти, отбелязани в списъка.
  5. Победител е отборът, който най-бързо приключи с пазаруването.
  6. При равен резултат се изпълняват дузпи, като на указано място майката заема разкрачен стоеж /краката са разтворени на ширината на раменете/, а целта е бащата заедно с детето да вкара гол.

III. ГРУПА „СЛАДКИ БЕБЕТА”

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-СЛАДКИТЕ ЦЕЛУВКИ”

  1. В състезанието вземат участие деца от 1 г. и 3 месеца до 2 г., с двама родители или двама придружители
  2. Състезателна дистанция – 2 метра. Състезанието е с регламентирано време: 2 мин.
  3. Предварително майката (или първият възрастен участник) се подготвя от организаторите за състезанието, като получава колан с ластик и бива захванат за оградата, така че когато ластикът се опъне да окаже съпротива и да създаде трудност.

Старт на състезанието:

На стартовата линия е майката (или първият възрастен участник), бащата (или вторият възрастен участник) е с детето на ръце и стои на крайната състезателна линия.

При даване на старт на състезанието майката (или първият възрастен участник), започва да бяга към другите двама състезатели, трябва да целуне детето и след целувката се връща на стартовата линия.

Това се повтаря толкова пъти, колкото позволява регламентираното време, от 2 мин.

  1. Победител е отборът, който събере най-много целувки.
  2. При равен резултат се изпълняват дузпи, като на указано място майката заема разкрачен стоеж /краката са разтворени на ширината на раменете/, а целта е бащата заедно с детето да вкара гол.

IV. ГРУПА „МАЛКИТЕ АТЛЕТИ”

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „БЪРЗО СЪБИРАНЕ НА БАЛОНИ”

  1. В състезанието вземат участие деца от 2 г. до 3 г., с двама родители или двама придружители
  2. Състезателна дистанция – 2 метра. Състезанието е с регламентирано време: 2 мин.
  3. Бащата (или вторият възрастен участник) е подготвен от организаторите за състезанието, като му се слага колан с ластик, захванат на оградата, така че когато ластикът се опъне да му окаже съпротива.

     Старт на състезанието:

Майката (или първият възрастен участник) се намира на стартовата линия. До нея  се намира кашон с надути балони. Бащата (или вторият възрастен участник), който е с детето на ръце, е на крайната състезателна линия. До него е празният кашон.

При даване на старт на състезанието бащата (или вторият възрастен участник) бяга до стартовата линия, майката (или първият възрастен участник) подава надут балон на детето, след което бащата (или вторият възрастен участник) с детето се връща на първоначалното си място и слага балона в празния кашон.

 Това се повтаря толкова пъти, колкото позволява регламентираното време от 2 мин.

  1. Победител е този отбор, който събере най-много балони в празния кашон.
  2. При равен резултат се изпълняват дузпи, като на указано място майката заема разкрачен стоеж /краката са разтворени на ширината на раменете/, а целта е бащата заедно с детето да вкара гол.

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „БЪРЗИ И СРЪЧНИ”,

  1. В състезанието вземат участие деца от 2 г. до 3 г., с двама родители или двама придружители.
  2. Състезателна дистанция – 4 метра
  3. Стартира единият родител (или придружител), държейки детето за ръка. Преминавайки определени препятствия, те стигат до края на състезателното поле, където ще намерят разбъркани букви. Взимат нужната им буква, връщат се на стартовата линия, правят размяна на родителите (придружителите) и бягат за нова буква. Всичко се повтаря, докато съберат всички необходими букви, за да изпишат „Обичам Поморие”.
  4. Победител е този отбор, който пръв подреди надписа „Обичам Поморие”
  5. При равен резултат се изпълняват дузпи, като на указано място майката заема разкрачен стоеж /краката са разтворени на ширината на раменете/, а целта е бащата заедно с детето да вкара гол.
Коментари

Още от последните новини