САЩ търси 8000 български студенти за бригада

САЩ търси 8000 български студенти за бригада - E-Burgas.com

От началото на май първите ни студенти тръгват за бригади в САЩ. Най-много заминаващи ще има около 20 май, разказва Борислав Милков от проект "Световно образование". По данни на американското консулство тази година САЩ ще приеме приблизително същия брой български студенти, колкото и миналата - около 8000. Голяма част от тях са устремени към Аляска, пише standartnews.com.

В последните четири години има истински бум на български студенти, заминаващи на бригади в Аляска. А заминеш ли веднъж, сърцето ти остава там - затова отиваш отново, докато имаш право да участваш в програмата Work & Travel. Това е и щатът, за който се заминава най-рано - българите, които ще работят там, ще тръгнат буквално след празниците, разказва Милков. "Ако преди четири години ги плашеше разстоянието, сега студентите ни буквално започнаха да се влюбват в този щат.

Разочарованите са малко и това са главно хора, които отиват за купона - а на Аляска изборът от развлекателни заведения и барове е доста по-малък", твърди той.

Противно на представата ни за студ и снегове, температурите в Аляска през този сезон са около 20-25 градуса. Това се приема за доста по-добър вариант от Източното крайбрежие, където живакът гони 40 градуса през лятото. Българите, които отиват там, работят основно за един работодател - на-голямата компания за круизни кораби в щата, която държи и повечето хотели там. Нашите сънародници обслужват точно пасажерите на корабите, когато отседнат в хотелите на брега.

Коментари

Още от последните новини