Съседите на Цачева платили почти тройни за апартаментите си

снимка: bTV

На седмия етаж в луксозната сграда „Вселена” в столицата, където си е купила жилище правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, апартаментите са се предлагали на цена от над 2000 евро на квадрат.

Цените са „на зелено”, без ДДС, към месец септември 2016 г., когато сградата още не е построена. Това става ясно от оферта на строителната фирма „Артекс”  към техен потенциален клиент за останалите три апартамента на етажа на Цачева, съобщи bTV.

В сградата като цяло цените варират от 1300 евро на квадрат без ДДС за жилища на първия етаж и стигат до 2000 евро без ДДС. На последния етаж жилищата са най-скъпи – финална цена е 2400 евро на квадрат. 

Няколко месеца преди Цецка Цачева да забележи изкопа на луксозния строеж на ул. „Юрий Гагарин” зрителка на телевизията, пожелала анонимност, вече е направила запитване за цените, защото си търсила апартамент в района. През септември 2016 г. фирма „Артекс” ѝ предлага апартаменти в сградата „Вселена”.  Офертата е изпратена от отдел „Продажби” на фирмата.

„Даже не знам дали бяха направили изкопа, или бяха го оградили и тепърва започваха”, казва жената. Тя подчертава, че категорично става дума за цени „на зелено”.

В крайна сметка семейството й не можело да си позволи апартамент във „Вселена”.  

Сподели новината:

Коментари