Сърби вгорчиха европриказката на Нефтохимик пред кмета в зала „Младост“

Сърби вгорчиха европриказката на Нефтохимик пред кмета в зала „Младост“ - E-Burgas.com

Шампионите на Найден Найденов претърпяха тежко поражение от сръбския първенец „Войводина Нови сад

Бургаският Нефтохимик 2010 претърпя тежък обрат в първия мач от Втория кръг на Шампионската лига по волейбол от сръбския шампион Войводина Нови сад и загуби домакинството си пред около 300 човека в зала „Младост“, сред които и кмета на Бургас Димитър Николов. Така на практика българският шампион сведе шансовете си до минимум да се класира до последното препятствие преди влизането в групова фаза.

Бургазлии започнаха мача приказно и буквално отнесоха сърбите в първия гейм с 25:20, като през цялото време преднината от 5 точки бе минимална, с която се различавахме от гостите. Втория гейм нещата претърпяха обрат, Войводина се съживи и дръпнаха в гейма, но перфектната мотивация на бургазлии в края на гейма доведе до обрат и 2:0 за Нефтохимик. В третата част „войводите“ от Нови сад коригираха играта си и до края на мача водеха играта, като във всички останали геймове водеха с около 4 точки.

Загубата обезличава реваншна, тъй като Нефтохимик се нуждае от победа минимум с 3:1 като гост, което изглежда мисия невъзможна. Все пак силен мач за българския шампион направиха капитанът Георги Петров, руснаците Дмитрий Яковлев и Савелий Позняков“, както и либерото Теодор Салпаров, чиито опит изпъкна в няколко решаващи ситуации.

Реваншът е другата седмица в Нови сад.

Коментари

Още от последните новини